Natuur- en vogelparadijs

promofoto 20% promofoto 20% f-book omslag
Bekijk hier:  “Lisa”                          “Arno”                                      “Marika

Het Tiszameer is na het – als vakantiebestemming duurdere – Balatonmeer het grootste meer van Hongarije en is niet door de natuur aangelegd maar door mensenhanden. Het meer is ontstaan in de jaren zeventig van de vorige eeuw door de bouw van stuwdammen in de rivier de Tisza. In de nieuw gecreëerde, zeer bijzondere waterwereld leven momenteel weer dieren die hier eerder waren uitgestorven, zoals bijvoorbeeld de bever. Ook nestelen er (zeer) beschermde vogels en in het water leven zo’n vijftig vissoorten. In het Tiszameer bevindt zich eveneens een gigantisch waterlelieveld.  De vakantiehuizen van Lake Tisza Holiday homes (“Tiszameer vakantiehuizen”) liggen aan de oever van het meer.

vogel01  lake

Het ondiepe, snel opgewarmde water is heerlijk om in te zwemmen en het diepe deel van het meer is uitstekend geschikt voor watersport. Behalve waterskiën en surfen kunt u op het Tisza-meer ook met een motorboot varen. Langs de 75 km lange oever vindt u recreatiegebied en vaak vrij toegankelijke stranden. De unieke vis- & wildstand van het beschermde natuurgebied is voor zowel sportvissers als jagers veelbelovend.  De ongestoorde natuur van dit gebied zorgt voor een echt wildwaterland.

Vertrekkend van uit het Ecocentrum (Tiszatavi Ökocentrum) kun je via een pad boven het water het meer van dichtbij verkennen.

vogel02  vogel03

Het Tiszavirág natuurpad doorheen het natuurgebied kan met de boot bereikt worden vanuit de Szabics haven. Langsheen het pad zijn er verschillende torens van waarop de vogelpopulatie kan geobserveerd worden en kan je kennis maken met oude ambachten.

tiszatavi setany  vogel04

Een volledig pdf-document met activiteiten om en rond de Lake Tisza Holiday Homes vakantiehuizen in Hongarije mailen wij u graag door na reservatie en betaling van het voorschot zodat u al gezellig kan beginnen met dromen en plannen!