M3 Archeopark Polgar

promofoto 20% promofoto 20% f-book omslag
Bekijk hier:  “Lisa”                          “Arno”                                      “Marika

Het M3 Archeopark is een combinatie van een volkscultuurmuseum, een 5 hectare groot vrijetijdspark en een archeologisch openluchtmuseum. Het park opende 2007 naast de snelweg M3, 40 kilometer van Debrecen, richting Polgár (55,5km – 56′ van Lake Tisza Holiday Homes vakantiehuizen) en delen van de tentoonstelling zijn vondsten die tijdens de aanleg van de snelweg opgegraven werden.

Polnar01  Polnar02

De presentaties gaan vooral over de volkscultuur van de omliggende regio en veel ervan heeft betrekking op het recente verleden, dit alles weergegeven in paviljoens en gereconstrueerde historische gebouwen.

Polnar07  Polnar06

De reconstructies op basis van archeologie zijn een deel van de “Csörsz defensie-gracht” (die door de Grote Vlakte liep tijdens de periode van prehistorische migraties), een grote neolithische huis en een neolithische graftombe. Er is ook een indoor presentatie van het archeologische verleden van het gebied, met inbegrip van het gebruik van multimedia presentaties. Bezoekers leren er de inheemse flora en fauna in de Noordelijke Grote Laagvlakte door de eeuwen heen waarderen.

Polnar05  Polnar04

 Het park doet dienst als locatie voor verschillende soorten evenementen, zoals “Het Festival van Nomadische Gerechten” een rock opera of het “Regionaal Student Running Festival“. Een grote speeltuin is voorzien en ook een poppentheater. Men kan er vissen, historisch boogschieten, tennissen of diverse groepssport en traditionele volksspelen beoefenen. Conferentiefaciliteiten kunnen worden gehuurd en een groot aanbod in culinaire specialiteiten van de regio kunnen worden geproefd: gebraden Mangalica varken, broodjes met dille en zure room, fijne zelfgemaakte Palinka en diverse gerechten gemaakt in kachels of  op steengrillen.

Polnar03  Polgar08

Een volledig pdf-document met activiteiten om en rond de Lake Tisza Holiday Homes vakantiehuizen mailen wij u graag door na reservatie en betaling van het voorschot zodat u al gezellig kan beginnen met dromen en plannen!