Het Tiszameer Ecocentrum

promofoto 20% promofoto 20% f-book omslag
Bekijk hier:  “Lisa”                          “Arno”                                      “Marika

Het “Tisza-meer Ecocentrum” (Tiszatavi Ökocentrum), gelegen in Poroszló (10 km van Lake Tisza Holiday Homes (“Tiszameer vakantiehuizen”), aan de overzijde van het Tiszameer in Hongarije) is ontworpen voor het verzamelen en tonen de rijke flora en fauna van de Tisza vallei en het meer, dat het tweede grootste in Hongarije is. Het vier verdiepingen tellende, 2.600 vierkante meter grote bezoekerscentrum heeft permanente tentoonstellingen, een 3D-filmshow en een enorm zoetwater aquarium met een inhoud van meer dan 735.000 liter. De natuurlijk ogende displays geven de bezoekers een onvergetelijke ervaring.
ecocenter01 verkleind   ecocenter02 verkleind    ecocenter03

 Naast het toerisme richt het Ecocentrum zich op het onderwijs. Het verkennen van de tentoonstellingen en het deelnemen aan een van de speciale activiteiten kan een spannende en praktische aanvulling verstrekken op biologielessen voor leerlingen van de lagere en middelbare scholen en zelfs de universiteiten.
De moderne vergaderzaal in het hoofdgebouw, voor ongeveer 100 mensen, is een uitstekende locatie voor wetenschappelijke lezingen, congressen of andere evenementen.
Het Ecocentrum is ook bedoeld om community-functies te vervullen. Het gaat om het lokale water-politie en het storm waarschuwingssysteem van het meer (op de top van de uitkijktoren).
ecocenter04      ecocenter05      ecocenter06
Binnen de muren van de Ecocentrum stapt u direct in de bijzondere wereld van de Tisza en de studie van de inheemse soorten in het grootste zoetwateraquarium van Europa. Het aquarium – met een inhoud van meer dan 735.000 liter – is een verkleinde kopie van het ecosysteem van het meer. U kunt het leven van vissen, amfibieën en andere dieren  observeren en als het ware een wandeling maken op de bodem van het meer zelf.
Het aquarium op niveau -1 bevat meer dan 40 inheemse Hongaarse vissoorten en ongeveer 15 amfibieën en reptielen. Deze unieke collectie heeft een voorname educatieve functie en kan dienen als een spannende ‘field trip’.
ecocenter07            ecocenter08

Een volledig pdf-document met activiteiten om en rond de Lake Tisza Holiday Homes vakantiehuizen in Hongarije mailen wij u graag door na reservatie en betaling van het voorschot zodat u al gezellig kan beginnen met dromen en plannen!