Debrecen – 2e stad van Hongarije

promofoto 20% promofoto 20% f-book omslag
Bekijk hier:  “Lisa”                          “Arno”                                      “Marika

Debrecen (75 km – een uur rijden met de auto – van Lake Tisza Holiday Homes  vakantiewoningen) is de tweede stad van Hongarije en tijdens het communistisch bewind de hoofdstad. Ze is gelegen in het oosten van het land, in de Hongaarse laagvlakte (Alföld). Het is de hoofdstad van het comitaat Hajdú-Bihar. Sinds 1954 heeft de stad de status van “stad met comitaatsrecht” (megyei jogú város).

Debrecen02  Debrecen01

Debrecen kreeg in 1361 stadsrechten. In 1849, tijdens de Hongaarse onafhankelijkheids- strijd tegen de Oostenrijkse Habsburgse keizer, was de stad tijdelijk hoofdstad van Hongarije.

Debrecen05  Debrecen04

In Debrecen zijn de Universiteit van Debrecen (Debreceni Egyetem, DE) en de Gereformeerde Theologische Universiteit (DRHE) gevestigd. De stad geldt als het geestelijke centrum van de Hongaarse Gereformeerde Kerk. Een standbeeld van admiraal Michiel de Ruyter in het stadscentrum herinnert eraan dat deze in 1676 zesentwintig Hongaarse gereformeerde dominees uit de slavernij bevrijdde, toen die door de Oostenrijkse keizer tot de galeien waren veroordeeld.

Debrecen03  Debrecen06

De stad beschikt over een tweetal geneeskrachtige baden. De Hervormde Kerk van Debrecen heeft 3.000 zitplaatsen en is een van de grootste kerken van het land.

Winkelen in Debrecen
Debrecen07  Debrecen08          Forum Shopping (106 winkels)                              Debrecen Plaza

                 Caspó Utca 30 Debrecen                           Péterfia utca 18 Debrecen

Een volledig pdf-document met activiteiten om en rond de Lake Tisza Holiday Homes vakantiehuizen mailen wij u graag door na reservatie en betaling van het voorschot zodat u al gezellig kan beginnen met dromen en plannen!