Budapest

promofoto 20% promofoto 20% f-book omslag
Bekijk hier:  “Lisa”                          “Arno”                                      “Marika

Boedapest (Hongaars: Budapest  – 146   km van Lake Tisza Holiday Homes vakantiewoningen), is de hoofdstad van Hongarije. De stad is gelegen aan weerszijden van de Donau (Hongaars: Duna) en telt ca. 1,7 miljoen inwoners. De stad werd   in 1873 gevormd door het samenvoegen van Boeda en Óbuda op de westelijke oever van de Donau met Pest op de oostelijke oever. Vóór 1873 noemde men de steden gezamenlijk Pest-Boeda.

Budapest03  Budapest05

De stad herbergt bijna 20% van alle inwoners van Hongarije en speelt in   het land een dominante rol op bijna alle gebieden (bestuur, handel, industrie, verkeer, cultuur). Het is daarnaast het belangrijkste verkeersknooppunt en (in toenemende mate) het culturele hart van Centraal-Europa.

Budapest01  Budapest02

De luchthaven Ferenc Liszt vervult een belangrijke rol in de positie van Boedapest in   Midden-Europa.  We geven hierbij een sfeerbeeld van (slechts) een aantal bezienswaardigheden in Buda & Pest,   een dagtrip ter kennismaking vanuit uw comfortabele basis bij Lake Tisza Holiday Homes meer dan waard.

Budapest06  Budapest04

Budapest is niet enkel een cultuur- maar ook een winkelstad bij uitstek en telt 8 shopping centra met 100 à 400 winkels elk.  Wij vermelden al deze adressen in de pdf-gids die wij u toezenden na reservatie van uw verblijf.

Budapest07  Budapest08

Een volledig pdf-document met activiteiten om en rond de Lake Tisza Holiday Homes vakantiehuizen mailen wij u graag door na reservatie en betaling van het voorschot zodat u al gezellig kan beginnen met dromen en plannen!

“Budapest by night”…: